Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjedinjene države

Muškarac pobio članove porodice jer je mislio da je izbačen iz majčine oporuke

Foto: Facebook

Njegove dvije sestre i brat bili su u svojim 60-ima, dok je njegova nećakinja imala 30 godina, izvijestila je policija

Muškarac koji je vjerovao da je izbačen iz majčine oporuke i nije se želio iseliti iz kuće u kojoj su živjeli, ubio je četiri člana svoje porodice prije nego što je oduzeo vlastiti život, objavila je američka policija.

Joseph DeLucia Jr. ubio je svoje troje braće i sestara – Joanne Kearns, Franka DeLuciu i Tinu Hammond te njenu kći Victoriju Hammond, tokom porodičnog okupljanja u kući njegove majke na Long Islandu, koja je preminula tri dana prije u 95. godini.

S 12 metaka ubio sve

Umjesto da raspravljaju o planiranoj prodaji kuće u kojoj je DeLucia Jr. živio cijeli svoj život, on je ispalio 12 metaka iz sačmarice, ubivši sve prisutne.

Zatim je izašao u prednji vrt vičući o tome što je upravo učinio, prije nego što je uperio pištolj u sebe, rekao je policijski kapetan dodajući da je DeLucia vjerovao kako je izbačen iz oporuke i da će ostati bez krova nad glavom.

Njegove dvije sestre i brat bili su u svojim 60-ima, dok je njegova nećakinja imala 30 godina, izvijestila je policija. Tijela njih četvero pronađena su u kući, dok je DeLucia Jr. pronađen vani, prenosi News12. Svi su proglašeni mrtvima na mjestu događaja.

Članovi porodice pokušali su uvjeriti DeLuciu Jr. da će biti zbrinut nakon majčine smrti, ali da će se morati iseliti iz njezinog doma.

Susjed Randy Marquis izjavio je kako je DeLucia Jr. posljednjih dana izgledao tužno i zbunjeno, ali nije pokazivao nikakve znakove upozorenja da bi mogao postati nasilan, niti je znao da on posjeduje oružje.

-Nismo imali pojma da će se ovo dogoditi. Da smo znali što namjerava, naravno da bismo nešto poduzeli, rekao je komšija.

Porodica se okupila u kući prije sastanka s lokalnim agentom za nekretnine, a također su slavili rođendan Tine Hammond.