Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muškarac oslobođen optužbe za silovanje, žrtva objavila fotografije

vrat

Kat Berry iz Victorie u Australiji objavila je na svom Facebook profilu fotografije povreda koje je zadobila prilikom navodnog silovanja. Njen je silovatelj kasnije oslobođen krivnje.

Upoznala je, kaže, svog silovatelja online, putem stranice za upoznavanje Plenty of Fish. Uživo su se susreli 17. oktobra:

“Počelo je dobro. Našli smo se u pubu na piću i odlučili popiti još koje piće a onda otići do mene. Pričali smo oko pet sati, smijali se i gledali muzičke videe na Youtubeu. Bilo je zabavno ali nije bilo ničeg seksualnog među nama. Kada sam shvatila da sam previše popila rekla sam mu da hoću ići spavati. Tada je postao vrlo nasilan. Napao me i silovao”, piše Berry.

Fotografijama modrica na bedrima, grudima, rukama, ključnoj kosti i vratu željela je pokazati svu brutalnost silovanja:

“Fotografije ne pokazuju sve povrede koje mi je nanio; ispod grudi, na vagini, klitorisu ali i unutarnje. Otišla sam na policiju, ali dao mi je lažno ime, promijenio broj telefona i obrisao svoj profil na stranici za upoznavanje. Policija je imala malo ali sve su dokumentovali. Taj je čovjek uhvaćen prije nekoliko mjeseci u Queenslandu. Napravio je isto još dvjema ženama koje su policiji dale korisnije informacije nego ja”, piše Berry.

“Da skratim, konačno sam večeras primila telefonski poziv. Budući da je vlasnik kompanije, ‘izvanredan član svoje zajednice’ i budući da ima novaca, nije proglašen krivim na sudu. Njegov identitet se štiti kako se nebi nanijela šteta njegovu biznisu i porodici. Zato mi ne dozvoljavaju da doznam njegovo ime.

On je sada slobodan. Ne želim ničije sažaljenje, želi samo istaknuti koliko je naše pravosuđe sjeb***. Sada konačno mogu podijeliti svoju priču i upozoriti druge da budu oprezni”, napisala je Barry.