Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladić i djevojka umrli nakon pet dana drogiranja bez prekida

srbija droga (2)
Foto: Blic

Simona G. (17) i Aleksandar Milić (29) pronađeni su u četvrtak mrtvi u stanu u Mirijevu u Srbiji pošto su se, kako tvrdi Iskra R., Simonina drugarica, drogirali pet dana bez prestanka.

Kako priča Iskra, posljednji koji je vidio Aleksandra i Simonu bio je momak koji se takođe drogirao sa njima, ali je trećeg dana otišao iz Simoninog stana. Kako priča Iskra, momak je vjerovatno ispričao sve majci, nakon čega je ona uputila policiju, koja je tog petog dana u stanu u beogradskom naselju Mirijevo zatekla dva beživotna tijela.

Iako zvanično nije saopšten tačan uzrok smrti dvoje mladih ljudi, Simonina prijateljica ne sumnja da je u pitanju predoziranje narkoticima ili lijekovima, piše Blic.

Simona G.

– Meni se ona javila dva dana prije nego što su nađena njihova tijela. To je bio treći dan kako su se drogirali i čula sam po glasu da je bila urađena. Tog dana je tom drugu koji je bio sa njom i Aleksandrom pokazala neke lijekove koje je uzimala. Na receptu je pisalo da je neželjeni efekat – koma. To nije nešto što je tada uzela prvi put, a njeno tijelo bilo je već dovoljno slabo. Ona je žrtva jer joj je droga gurana pod nos cijeli život i Simona jednostavno nije uspjela da nađe izlaz – priča Iskra R. (17).

Kako kaže Iskra, Simonu život nije mazio, a ona je pokušavala da je izvuče iz svega toga. Kaže, konzumiranje narkotika s vremenom je uzelo maha. Amfetamin je počela da uzima još u školi. Tvrdi da je mogla da se osloni samo na mali broj prijatelja, porodicu kao da nikada nije ni imala. Iskra priča da njena drugarica Simona nikada nije proslavljala Božić i novogodišnje praznike.

– Ona nije znala šta su doručak, ručak ili večera, a kamoli radosti za Božić ili Novu godinu. Nikada nije dobila poklon, čak ni za rođendan. Simoni su i brat i sestra Damjana u pritvoru. Majka joj je umrla od raka, a i djed je preminuo prije nekoliko mjeseci. Imala je samo baku u Pančevu, koja bi je povremeno posjetila, a otac nije želio ni da čuje za nju. Nije joj se javio duže od godinu i po dana, a kada ga je dodala na Facebooku, on ju je blokirao. Sjećam se kada ju je kao malu tukao, pa bi ona pobjegla kod mene i ja bih je tješila. Sve ovo me jako boli jer se borila do krajnje granice. Niko nije bio tu za nju, a znam da će se na sahrani pojaviti “prijatelji” koji nisu znali ni željeli da joj pomognu kada joj je pomoć bila potrebna – priča Iskra.

Aleksandar Milić

Simona je donedavno živjela sa sestrom, koja je, kako se nezvanično saznaje, trenutno u pritvoru jer je u stanu nađena određena količina droge.

Simona je, priča Iskra, ipak pokušala da se odupre svemu tome i trudila se da završi srednju “Tehnoart” školu, slikala i pisala i bila veoma uspješna u tome.

– Tješim se i drago mi je što je sada na nekom boljem mjestu sa majkom, gdje može da završi knjigu koju je pisala i gde može da nastavi da slika. Ne mogu da kažem da se ubila, ali njen organizam se prosto predao i od napora i stresa njeno tijelo se ugasilo. Ovo je takođe situacija kada se osjećam kao da računa na mene i ne smijem da je iznevjerim – priča Iskra.