Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odnosi dvije zemlje

Milanović: Uvijek me zanimalo zašto je Vučić rekao ono u Glini. Pitao sam ga

zoran milanovic
Foto: Pixsell

Dodao je da ne želi citirati Vučićev odgovor, ali i da bi ovaj najradije htio da to zaboravi.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je u Glini odlikovao 20. domobransku pukovniju HV Redom Nikole Šubića Zrinskog za iskazano junaštvo.

Pomenuti Vučić i Šešelj

U svom obraćanju se osvrnuo i na ulogu Srbije u ratu te, kako je istaknuo, zablude koje su srbijanski političari, među kojima je spomenuo Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja, nametali Srbima u Hrvatskoj tokom 90-ih.

Rekao je kako su tada Vučić i njegov mentor Vojislav Šešelj hrvatske Srbe “grubo, divljački zloupotrijebili i doveli u zabludu” i “iluziju da Hrvatska nije njihov dom, već dio tzv. Velike Srbije, podsjetivši na Vučićev govor u Glini, prenosi Index.hr.

Dodao je kako je pitao Vučića zašto je imao potrebu za time.

Upitao Vučića

“Uvijek me zanimalo zašto je Vučić, iako svjestan u koliko se teškom položaju Srbi nalaze, imao potrebu baš na ovakav način narod dovoditi u zabludu. Koliko god Vučić htio da se to zaboravi i izbriše jer nije ugodno, to nije moguće. Stoga sam ga pitao samo jednu stvar: da li je svjestan koliko je Srba zavijeno u crno zbog toga što je izrekao u proljeće 1995. u Glini”, rekao je predsjednik Milanović.

Dodao je da ne želi citirati Vučićev odgovor, ali i da bi ovaj najradije htio da to zaboravi.