Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija u srbiji

Majka preživjela, njeno troje djece i suprug nisu. S njima stradala i komšinica Dijana

Foto: Sandžak danas

Vozač vojnog vozila M. V. (54), zadržan je u policijskom pritvoru zbog sumnje da je izazvao ovu tešku saobraćajnu nesreću. Prema zvaničnim informacijama, M. V. je priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, a istraga je u tok

Stravična saobraćajna nesreća koja se dogodila kod Ušća potresla je regiju, nakon što je majka, Mirjana L. (32), bila svjesna dok su je vatrogasci izvlačili ispod olupine automobila, a svi ostali članovi njene porodice, uključujući troje djece i komšinicu Dijanu K. (27), smrtno su stradali.

Majka mališana Mirjana L. (32) je preživjela, i bila je svjesna dok su je vatrogasci izvlačili ispod olupine automobila, koji se sudario sa sistemom PASARS Vojske Srbije.

Foto: Sandžak danas
Stradala porodica

Vozač vojnog vozila M. V. (54), zadržan je u policijskom pritvoru zbog sumnje da je izazvao ovu tešku saobraćajnu nesreću. Prema zvaničnim informacijama, M. V. je priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, a istraga je u toku.

Jedan očevidac je juče opisao strašan prizor koji je zatekao na putu.

-Putnički automobil bio je potpuno poklopljen vojnim vozilom, skroz smrskan. Na lice mjesta došle su ekipe vatrogasaca-spasilaca. Uspjeli su nekako da podignu vojno vozilo i pomjere ga. Prizor koji nas je zatekao je strašan, ovo je prava tragedija, rekao je za „Rinu“ jedan od očevidaca.

Foto: Sandžak danas
Stradala Dijana K.

Vozač oklopnog vozila imao je više od 0,20 promila alkohola u krvi, što je protivno pravilima Vojske Srbije koja nalažu nultu toleranciju na alkohol za pripadnike u službi. Zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, M. V. je zadržan u pritvoru do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Foto: Instagram

Nesreća je izazvala šok u zajednici, posebno zbog tragičnog gubitka skoro cijele porodice Lazović i komšinice Dijane K. Danijel L., koji je bio zaposlen u kasarni u Raškoj, porijeklom je iz Novog Pazara, gdje je i odrastao.

On i njegova supruga Mirjana preselili su se u Rašku prije nekoliko godina, kada je Danijel dobio posao u Vojsci Srbiji, piše Sandžak Danas.