Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

imotski

Krenuli za Posušje, najstariji od četvorice stradalih imao je tek 20 godina

Detalj sa mjesta nesreće
FOTO: Pixsell

Upravo na istom mjestu već bilo nekoliko nesreća sa teško stradalim osobama, a kako tvrde mještani, oni su već nekoliko puta upozoravali da bi se na tom dijelu saobraćajnice trebala napraviti hitna rekonstrukcija vrlo opasnog zavoja

Na hrvatskoj cesti Imotski – Vinjani Gornji – granica s BiH, kod zaselka Kutleše u Vinjanima Gornjim, u prvim minutama današnjeg dana dogodila se teška saobraćajna nesreća koja je Imotski zavila u crno.

Izgubljeni su životi dvojice mladih ljudi, dok su dvojica njihovih prijatelja zadobila teške povrede. Imoćani će pamtiti praznik Svih svetih upravo i po ovoj tragediji.

Četvorica mladih Imoćana krenula su iz svoga grada prema Posušju u BiH i samo petstotinjak metara prije graničnog prijelaza im se dogodila nesreća.

Vozač u zavoju izgubio kontrolu nad automobilom

Prema neslužbenim informacijama, vozač je u zavoju izgubio kontrolu nad automobilom, udario u metalnu ogradu, te sletio sa saobraćajnice, nastavio kretanje još pedesetak metara i udario u stari suhozid.

Na licu mjesta poginuli su vozač i suvozač, rođeni 2003. i 2006. godine, dok su teško ozlijeđeni njihovi prijatelji koji su bili na zadnjim sjedištima, rođeni 2005. i 2006..godine. Vrlo brzo su u Vinjane Gornje stigli pripadnici Stanice granične policije Imotski, djelatnici Hitne medicinske pomoći i četvorica članova Javne vatrogasne jedinice s dva vozila kako bi pružili pomoć unesrećenima.

Novinari Slobodne Dalmacije obišli su mjesto nesreće gdje su tokom jutra ostavljene svijeće u spomen na poginule momke, a prolaznici u tišini i s vidljivom nevjericom dolazili su na mjesto nesreće. Uviđaj tragedije već je obavljen od strane policije i ostalih službi, pa će detalji biti uskoro detaljnije prezentirani javnosti.

Detalj sa mjesta nesreće
FOTO: Pixsell

Ono što se moglo vidjeti po ulicama Imotskog svakako su velika tuga i očaj svih onih koji su poznavali stradale mladiće i njihove porodice. Grad je zavijen u crno, tim više što je riječ o mladosti koja je praktički tek bila krenula u život.

Hitna rekonstrukcija vrlo opasnog zavoja

Svakako treba naglasiti da je upravo na istom mjestu već bilo nekoliko nesreća sa teško stradalim osobama, a kako tvrde mještani Kutleša, oni su već nekoliko puta upozoravali da bi se na tom dijelu državne saobraćajnice trebala napraviti hitna rekonstrukcija vrlo opasnog zavoja.