Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Kosovska policija zatvorila objekte Pošte Srbije

poste srbije kosovo
FOTO: KosovoOnline
Zatvorene poslovnice Pošte Srbije

Devet poslovnica Pošte Srbija zatvoreno je “zbog sumnje da su radile bez dozvole i da nisu registrirane u nadležnim institucijama Kosova”

Kosovska policija zatvorila je u ponedjeljak devet ekspozitura Pošte Srbija u četiri općine na sjeveru Kosova – u Sjevernoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.

Kako se navodi u saopćenju Kosovske policije, koje je prenio portal Kosovo online, devet poslovnica Pošte Srbija zatvoreno je “zbog sumnje da su radile bez dozvole i da nisu registrirane u nadležnim institucijama Kosova”.

Zamjenik komandanta Kosovske policije za regiju sjever Veton Elshani nije precizirao šta je točno oduzeto iz tih objekata u papirnim vrećama koje je policija iznijela, ali se pretpostavlja da je u pitanju dokumentacija Republike Srbije, a nije mogao da potvrdi ni da li je zaplijenjen novac, javlja Beta.

Podsjeća se kako je Kosovska policija u maju ove godine zatvorila Upravu za trezor i pet filijala Poštanske štedionice na sjeveru Kosova.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković ocijenio je današnju akciju Kosovske policije “protivpravnom”, odnosno da je izvedena suprotno sporazumu o telekomunikacijama iz 2015. godine, u kome se navodi da će se sva pitanja poštanskih usluga rješavati isključivo u okviru dijaloga.

Petković je naveo da je Kosovska policija, osim u objekte “Pošte Srbije”, ušla i u prostorije Trezora Poštanske štedionice u Leposaviću, javljaju mediji u regiji.