Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kada Trump psuje: Snimljena žestoka svađa u Ovalnom uredu

trumpandbannon

Žestoka i glasna rasprava Donalda Trumpa s njegovim glavnim strategistom Steveom Bannonom, dok su ih sa strane posmatrali Ivanka Trump i Jared Kushner, snimljena je kamerom, objavio je CNN.

Naime, kroz prozor Ovalnog ureda na sminku se može vidjeti Bannon koji maše rukama i izgleda iznerviran. Na videu se osim Trumpove kćerke i njenog supruga u pozadini vidi i Sean Spicer, a na eksplozivnom sastanku bio je i šef osoblja Bijele kuće Reince Priebus.

Iako se ne može sa sigurnošću reći o čemu su razgovarali, CNN koji je objavio video izvijestio je kako je američki predsjednik bio izuzetno frustriran i ljut jer je njegovo osoblje dopustilo da slučaj Jeffa Sessionsa zasjeni njegovo dobro prihvaćeno obraćanje Kongresu.

Izvori CNN-a tvrde kako je Trumpovo predavanje bilo puno psovki kao i da ga nikad niko nije vidio toliko ljutog. Bannonu i Priebusu Trump je navodno poručio da neće letjeti s njim na Floridu, a onda je izašao iz sobe.

Podsjetimo, Jeff Sessions je optužen da je sakrivao svoje susrete u julu i septembru s ruskim ambasadorom u Washingtonu Sergejem Kisljakom. Pokleknuo je pod pritiskom javnosti koja je, između ostalog, tražila njegovu ostavku i prošle sedmice se izuzeo iz odluka i istraga koje su povezane s predsjedničkom kampanjom Donalda Trumpa prošle godine.

Svoje frustracije je iskazao i u telefonskim razgovorima tokom vikenda.

– Umoran je od toga da svi misle da je njegovo predsjedanje upropaštena stvar – rekao je jedan izvor.

Manje od 24 sata nakon obračuna s osobljem, Trump je obavio i niz tweetova u kojima je bivšeg predsjednika Baracka Obamu optužio za prisluškivanje, međutim, za takve tvrdnje nije ponudio nijedan dokaz.