Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"objava rata"

Iz ruske Dume: “Ovo je objava rata bez pravila”; Oglasio se i Ured Zelenskog

KRIMM1 (1)
FOTO: Telegram

Podsjetimo, 8. oktobra ujutro došlo je do eksplozije na Krimskom mostu, nakon čega su se zapalili spremnici teretnog voza. Oštećeni su dijelovi mosta, luk nad plovnim dijelom prelaza, tvrde ruski mediji nije oštećen

Iz ruske Državne dume stigla je porva reakcija nakon eksplozija na Krimskom mostu, a ona ja potpuno suprotna od izjave iz Ureda ruskog predsjednika Vladimira Putina, u čijem se saopštenju spominju nesretne okolonost.

– Ono što se dogodilo na Krimskom mostu je objava “rata bez pravila”, izjavio zamjenik Državne dume Ruske Federacije Oleg Morozov, a njegove riječi prenijele RIA Novosti.

– Dugo najavljivani teroristički napad na Krimski most više nije samo izazov, to je objava rata bez pravila, poručio je Morozov.

Podsjetimo, 8. oktobra ujutro došlo je do eksplozije na Krimskom mostu, nakon čega su se zapalili spremnici teretnog voza. Oštećeni su dijelovi mosta, luk nad plovnim dijelom prelaza, tvrde ruski mediji nije oštećen.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je osnivanje vladine komisije u vezi s vanrednom situacijom na mostu.

“Krim, most, početak”, bila je kratka reakcija iz Ureda predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog nakon što je most oštećen.

“Krim, most, početak. Sve ilegalno mora biti uništeno, sve ukradeno mora biti vraćeno Ukrajini, sve što je Rusija okupirala mora biti protjerano”, napisao je na Twitteru Mikhail Podolyak, savjetnik u uredu predsjednika Ukrajine.