Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivan Pernar uputio saučešće Draganu Čoviću

pernar1

“Dragi Dragane Čoviću, pišem ti ovo pismo zato da ti izrazim saučešće zbog gubitka izbora.

VjeroVatno se pitaš kako je moguće da su Bošnjaci izabrali Željka Komšića?

Odgovor se krije u tome što je Hrvata zahvaljujući politici HDZ-a sve manje i u BiH i u Hrvatskoj.

Hrvati nestaju zato jer im je HDZ-ova politika oduzela sreću i budućnost.

Posljedično, nije više imao ko glasati za tebe.

Dakle, ako se pitaš zašto si izgubio, nemoj upirati prstom, nego pogledaj u ogledalo”, poručio je Ivan Pernar, osnivač Živog zida, aktivista i saborski zastupnik u 9. sazivu Hrvatskog sabora.

Pernaru to nije bio jedini status na Facebooku kada su izbori u BiH u pitanju, tačnije poraz Dragana Čovića.

Istakao je da je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić na pitanje o organiziranju autobusa kojima su birači iz Hercegovine dolazili u Hrvatsku na glasanje, rekao je kako svi Hrvati imaju pravo glasa.

“Zapazite, on kaže – nemate se što buniti, to je legalno. A je li to moralno? Je li pošteno da oni koji tu ne žive odlučuju o tome ko će bit gradonačelnik u nekom mjestu? Naravno da nije, ponajviše prema ljudima koji žive u tim mjestima, a koji zapravo ne mogu birati ko će ih predstavljati zbog HDZ-ove ‘autobus demokracije’. Ako se postavi pitanje je li moralno da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva, odgovor je naravno da ne, ali je legalno. Međutim, da bi neko imao moralno pravo prozvati nekoga za nepoštenje i izbornu manipulaciju, prvo bi on sam morao biti pošten”, napisao je Pernar na Facebooku.

Poručio je da će Bošnjake koje ga prate na društvenim mrežama svakve izbore pozvati da preglasaju kandidata HDZ-a.

“To ću činiti sve dok se Hrvati iz BiH na prevarantske načine (autobus demokracijom) budu miješali u izborne procese u Hrvatskoj. Neću im dozvoliti da rade budale od nas i preglasavaju nas na svakim izborima. Želim im se ovom prilikom obratiti najozbiljnijim tonom, ne budite naivni, ne činite drugima ono što ne bi htjeli da drugi čine vama. Nemojte preglasavati nas u Hrvatskoj, a onda liti suze zato jer vas neko preglasava u BiH.Odbacite put kriminala i put mržnje, odbacite politiku HDZ-a pa vas Bošnjaci neće nadglasavati. Ovom prilikom se zahvaljujem svim Bošnjacima koji su preglasali HDZ i Dragana Čovića, drago mi je da su BiH Hrvati konačno shvatili kako se osjećamo mi u Hrvatskoj kad nam na dan izbora dođu autobusi iz Hercegovine”, poručio je Pernar.

Šta mislite kako je prošao Dragan Mektić na izborima?