Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ostala dva kandidata

Hrvatski SDP nije uspio izabrati novog predsjednika u prvom krugu

sinisa hajdas doncic
FOTO: Pixsell
Siniša Hajdaš Dončić

Najveća opoziciona stranka će tako iduće subote, nakon Ivice Račana (koji je stranku vodio 17 godina), Zorana Milanovića (9 godina), Davora Bernardića i Peđe Grbina (po četiri godine), izabrati svog petog čelnika

Niko od petero kandidata za predsjednika SDP-a nije danas dobio natpolovičnu većinu pa će se iduće subote u drugom krugu za tu dužnost boriti Siniša Hajdaš Dončić i Zoran Paunović. Glasanje je završilo u 18 sati, a iako su rezultati trebali biti objavljeni u 20 sati, izborna komisija je rezultate izbora za predsjednika objavila tek u 20:45.

Za nasljednika Peđe Grbina borili su se potpredsjednica Foruma žena Sanja Major, načelnik općine Kalnik Mladen Kešer, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović, bivši ministar rada Mirando Mrsić i aktuelni potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić dobio gotovo 50 posto glasova

U drugi krug idu Hajdaš Dončić s 48.78 posto i Zoran Paunović s 20.65 posto osvojenih glasova. To znači da je Hajdašu Dončiću nedostajalo manje od 1.5 posto glasova za pobjedu u prvom krugu. 

SDP-ovci su na izborima, osim predsjednika, birali i Glavni odbor i Predsjedništvo, a pravo glasa imalo je oko 22.000 SDP-ovaca.

Najveća opoziciona stranka u Hrvatskoj će tako iduće subote, nakon Ivice Račana (koji je stranku vodio 17 godina), Zorana Milanovića (9 godina), Davora Bernardića i Peđe Grbina (po četiri godine), izabrati svog petog čelnika.