Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vinkovci

Hrvatski ministar učestvovao u teškoj nesreći, jedna osoba poginula

mario banožić nesreća
FOTO: Vinkulja.hr

PU vukovarsko-srijemska objavila je saopštenje o nesreći

Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić sudjelovao je jutros u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba. Ministar je upravljao osobnim vozilom koje se sudarilo s kombijem. Vozač kombija je poginuo.

Kako je za Telegram potvrdio voditelj smjene PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular, nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje.

“Mario Banožić prevezen je u bolnicu”, kazao je Kapular.

Iz Opće županijske bolnice Vinkovci za Telegram je potvrđeno da je ministar Banožić jutros dovezen u tu bolnicu.

“Na Odjel za intenzivno liječenje primljen je u 8:30 sati”, kazali su iz bolnice.

PU vukovarsko-srijemska objavila je saopštenje o nesreći.

“Jutros u 6.15 zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji u kojoj su sudjelovali kombi vozilo i osobno vozilo. Vozač kombi vozila je u prometnoj nesreći smrtno stradao, dok je vozač osobnog vozila (državni dužnosnik), zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci”, navode.

“U toku je uviđaj kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. Od 08.15 sati za promet je zatvorena ta dionica državne ceste broj DC-55 (Vinkovci-Županja)”, dodaju iz policije.

Glasnogovornik vlade: Banožić ima teške ozljede glave, nije u životnoj opasnosti

Vladin glasnogovornik Marko Milić izvijestio je da ministar odbrane Mario Banožić, koji je jutros sudjelovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, ima teške tjelesne ozljede, no izvan je životne opasnosti.

„Ministar ima teške tjelesne ozljede, po prvim procjenama liječnika izvan je životne opasnosti“, izvijestio je Milić.

Naveo je i kako je Banožiću liječnička pomoć pružena u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci te će biti prebačen u KBC Osijek.

Direktor vinkovačke Bolnice Krunoslav Špočić potvrdio je za HRT da ministar ima „prvenstveno kontuzione ozljede glave i mozga, ali je za sada u kontaktu i nije gubio svijest“. Rekao je i kako je ministar, zbog kontuzionih ozljeda glave, prebačen u Osijek „zbog potrebe daljnjeg nadzora i opservacije neurokirurga“ u jedinici za intenzivno liječenje. Iz vlade su izrazili sućut obitelji vozača koji je smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći.