Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

smrt Paula Lowea

Fotografa koji je poznat po slikama opkoljenog Sarajeva ubio sin Emir (19)

Foto: Screenshot

Šerifov ured okruga Los Angeles potvrdio je da je tužiteljstvo podiglo optužnicu za ubistvo protiv osumnjičenog Emira Lowea

Sin poznatog britanskog fotoreportera Paula Lowea, Emir Lowe (19), optužen je za ubistvo svog oca.

Paul Lowe (61), nagrađivani fotograf koji je izvještavao o sukobima diljem svijeta, uključujući opsadu Sarajeva tokom rata u Bosni (1992. – ‘95.), pronađen je mrtav s ubodnim ranama na planinarskoj stazi u Kaliforniji.

Ured okružnog tužitelja okruga Los Angeles potvrdio je da je njegov 19-godišnji sin Emir optužen za ubistvo. Prema izvorima bliskim istrazi, Lowe je uboden u vrat.

Mrtav na licu mjesta

Šerifov ured okruga Los Angeles potvrdio je da je tužiteljstvo podiglo optužnicu za ubistvo protiv osumnjičenog Emira Lowea.

Prema policiji, incident se dogodio oko 15:28 na cesti Mount Baldy, blizu Stoddard Canyon Fallsa. Policajci su stigli na mjesto događaja nakon dojave, gdje su zatekli muškarca s teškim povredama, koji je ubrzo proglašen mrtvim.

Očevici su izjavili da je muškarac viđen kako napušta mjesto događaja, a potom je učestvovao u saobraćajnoj nesreći nekoliko kilometara dalje, gdje je uhapšen.

“Paul je bio gostujući profesor na Odsjeku za ratne studije, profesor fotonovinarstva na University of the Arts London i nagrađivani fotoreporter s VII Akademije. Bio je prijatelj, kolega i suradnik čiji je rad imao ogroman utjecaj u osvjetljavanju opsade Sarajeva i suočavanju s njezinim nasljeđem. Imali smo čast raditi s njim na nekoliko projekata”, stoji u izjavi londonskog King's Collegea.