Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Provesti strukturne reforme u EU

_rajoycameron_1473803f

Premijeri Britanije i Španije, Dejvid Kameron i Marijan Rahoj uputili su zajednički poziv da se provedu strukturne reforme u EU kako bi bila konkurentnija i da bi se podstakli privredni rast, zaposlenje i inovacije.

Premijeri su u članku za španski dnevnik “Ekspansion” naveli da su obje zemlje radile da poboljšaju svoje ekonomije, koje su prije pet godina bile “na ivici ambisa”.

“Istina je da situacija u EU nije dovoljno dobra. EU mora da bude konkurentnija i da tempo nacionalnih strukturnih reformi prebaci na nivo EU”, smatraju Kameron i Rahoj.

Navode da su i Britanija i Španija imale zajedničke strukturne probleme kao što su prekomjerni dug i loša konkurentnost, koji su mogli da dovedu do ekonomske propasti da su bili zanemareni, ali da sada obje zemlje bilježe privredni rast i otvaranje novih radnih mjesta.

“Naučili smo lekciju iz svega toga. Zemlje koje konsoliduju svoje javne finansije garantuju održivost socijalnog sistema, provode ambiciozne strukturne reforme, podstiču rast zaposlenosti i otvaraju nova radna mjesta”, ističu Kameron i Rahoj.

EU