Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorena Druga Nacionalna sesija Sarajevo 2016.

Druga Nacionalna sesija Sarajevo 2016

Druga Nacionalna sesija, pod nazivom Sarajevo 2016. u organizaciji Evropskog parlamenta mladih zvanično je počela u Domu Armije. Održana je svečana ceremonija otvaranja i prijem delegata koji će učestvovati na ovom projektu, a koju su svojim dolaskom uveličale brojne zvanice iz diplomatskog kora Bosne i Hercegovine, poput Edwarda Fergusona, ambasadora Velike Britanije u BiH i Karstena Dummela, direktora KAS fondacije u BiH.

Sarajevo 2016 predstavalja integrativni događaj koji će omogućiti mladim ljudima da razviju vlastite sposobnosti i jačaju kritičko razmišljanje. Vođeni svojom misijom, EYP BiH promovira multikulturalizam i podstiče aktivizam mladih građana naše države.

“Svi učesnici će imati priliku da prođu čitav proces funkcioniranja Europskog parlamenta u Briselu. Učesnici će biti smješteni u različite komitete i raspravljaće o raznim društvenim, političkim, ekonomskim temama i zanimljivo je to što će imati priliku iznijeti svoj stav o problemima koji su zapravo problemi svih nas”, kazala je glasnogovornica Druge Nacionalne sesije Sarajevo 2016. Lejla Voloder.

Projekt “Druga Nacionalna sesija Sarajevo 2016“ je finansijski podržala Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini, te od strane partnera Internacionalni Aerodrom Sarajevo, Konrad Adenauer Stiftung Fondacija, Ernst & Young, Svjetlostkomerc i AirAba.