Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dalipagić na sastanku ministara prometa i energetike WB 6 u Briselu

brisel eu

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić sudjelovao je u Briselu na sastanku ministara prometa i energetike zemalja zapadnog Balkana koji je otvorio povjerenik Europske unije za susjedsku politiku i proširenje Johannes Hahn, uz nazočnost predstavnika povjerenika EU za promet i energiju.

Ministarski sastanak je bio usmjeren na pitanja poboljšanja regionalne povezanosti, ali i povezanosti s EU, pitanje ugovora o prometnoj zajednici i razmatranje ostvarenog napretka zemalja WB 6 u implementaciji soft mjera iz područja prometa i energetike, dogovorenih u Beču u kolovozu prošle godine.

U okviru ministarskog sastanka razgovaralo se također i o prioritetnim projektima iz područja prometa i energetike, a koji bi se mogli kandidirati za financiranje u okviru predstojećeg sumita o zapadnom Balkanu koji će  u srpnju ove godine biti održan u Parizu.

Ministri prometa i energetike zemalja WB 6 su usvojili zajedničku izjavu, kojom ističu snažnu predanost “Berlinskom procesu” i jasno usmjerenje ka cilju da predstojeći sumit u Parizu poluči konkretne rezultate u investicijskim projektima, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.