Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oštre poruke

Dragan Primorac: Vrijeme da Milanović ode, Srbija i Crna Gora da dostave sve podatke inače ću im otežati put ka EU

dragan primorac
FOTO: Pixsell
Dragan Primorac

Zoranu Milanoviću je Primorac poručio i da Hrvatska nije slučajna država kako ju naziva

HDZ-ov predsjednički kandidat Dragan Primorac istaknuo je danas na 21. Općem saboru HDZ-a da “neće dopustiti uništavanje Hrvatske, vrijeđanje hrvatskog čovjeka i svega dobrog što smo napravili”, poručivši aktualnom predsjedniku Zoranu Milanoviću kako mu je vrijeme da ode.

Potporu Primorcu je u uvodnom obraćanju dao i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, rekavši kako mu je drago što je s njima. “HDZ je uz tebe i očekujemo pobjedu”, naglasio je Plenković. Primorac je istaknuo da je u kampanju prvenstveno krenuo kao čovjek koji ne može promatrati podjele, razdor i neistine te čovjeka koji je trenutno predsjednik RH, ali koji ruši dignitet naše domovine u Hrvatskoj i u inozemstvu. 

“Nisam mogao promatrati što se događa, odazvao sam se pozivu Andreja Plenkovića i svih vas jer gledam Hrvatsku da se voli svojim djelima. Hrvatska se voli snagom znanja, mudrošću vođenja. Hrvatska se voli poštivanjem svakog čovjeka, a Milanović to nije činio i zato je vrijeme da ode. To mu je poruka danas”, rekao je Primorac.

Primorac: Branitelji će mi biti trajna inspiracija

Dodao je da će kao predsjednik snažno sarađivati s vladom. Naglasio je kako će jedna od prvih stvari kada uđe na Pantovčak biti vraćanje biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na mjesto gdje mu pripada – među hrvatske velikane, a za što je dobio veliki pljesak. 

Milanoviću je poručio i da Hrvatska nije slučajna država kako ju naziva. “Ako je nešto slučajno u svemu ovome, Zorane Milanoviću, slučajan si ti kao hrvatski predsjednik, koji si slučajem na tom mjestu danas”, poručio je Primorac svojem protukandidatu.

Dodao je da je Milanović omalovažio Hrvatsku vojsku jer načelniku Glavnog štaba OS Tihomiru Kundidu nije dao da na saborskom Odboru za odbranu kaže istinu te mu je i zbog toga vrijeme da ode, da “ode u prošlost kao bivši hrvatski predsjednik”.

Dragan Primorac je istaknuo i da će mu branitelji kao novom predsjedniku Hrvatske biti trajna inspiracija te kako će tražiti da i zadnja žrtva Domovinskog rata bude identificirana. Naveo je i kako će kao hrvatski predsjednik od Srbije i Crne Gore tražiti da dostave sve podatke o masovnim stratištima koje još uvijek skrivaju. “Ako ne, otežat ću im ulazak u EU”, poručio je.