Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izbori u sad

Donald Trump osudio govor Kamale Harris: Nije spominjala Kinu, Rusiju ni Ukrajinu

donald trump
Foto: Tom Williams/NEWSCOM/Pixsell

Harris je u svom govoru nazvala Trumpa “neozbiljnim čovjekom” i rekla da su “posljedice vraćanja Donalda Trumpa u Bijelu kuću izuzetno ozbiljne”

Bivši predsjednik SAD i republikanski predsednički kandidat Donald Trump osudio je govor demokratske kandidatkinje Kamale Harris na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji i posebno ukazao na stvari koje nije spominjala u svom 45-minutnom govoru.

-Nije spomenula Kinu, nije pomenula energiju, nije spomenula Rusiju i Ukrajinu, nije spomenula glavne teme današnjice koje uništavaju našu državu, naveo je Trump na platformi Truth Social ubrzo nakon što je Harris završila svoj govor.

Također je spomenuo da u SAD postoji 60 miliona ljudi koji žive u siromaštvu i da “čak ni ona (Kamala Harris) ne govori o njima”, prenosi Fox News.

Nazvao je “radikalnom marksistkinjom”

-Nema posebnih programa, samo priča, nema djelanja – Zašto to nije uradila pre tri i po godine, napisao je Trump u objavi.

Također je nazvao Kamalu Harris “radikalnom marksistkinjom” i rekao da se ona “zalaže za nesposobnost i slabost”.

Harris je u svom govoru nazvala Trumpa “neozbiljnim čovjekom” i rekla da su “posljedice vraćanja Donalda Trumpa u Bijelu kuću izuzetno ozbiljne”.

-On (Trump) ne bi poboljšao vaš život, ne bi ojačao našu nacionalnu bezbjednost, već bi služio jedinom klijentu koga je ikada imao – sebi, rekla je Harris.

Posljednje večeri Demokratske nacionalne konvencije, Kamala Harris je i zvanično prihvatila da bude predsjednički kandidat te stranke.