Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ruska agresija

Dok Putinova vojska ubija po Ukrajini pod krinkom “denacifikacije”, pogledajte koga je odlikovao Pušilin

New Project – 2022-04-05T113055.716

Osim brutalnog razaranja ukrajinskih gradova od strane ruske vojske kojima cijeli svijet svjedoči više od mjesec dana, nakon povlačenja sa sjevernog fronta, na svjetlo dana izlaze brutalna zvjerstva koja se ruski vojnici počinili u rejonu oko Kijeva i Černihiva

Brutalna agresija Rusije na susjednu Ukrajinu traje od 24. februara.

Vladimir Putin poslao je rusku vojsku da okupira Ukrajinu, pod izgovorom da želi “demilitarizirati” i “denacificirati” tu zemlju.

Osim brutalnog razaranja ukrajinskih gradova od strane ruske vojske kojima cijeli svijet svjedoči više od mjesec dana, nakon povlačenja sa sjevernog fronta, na svjetlo dana izlaze brutalna zvjerstva koja se ruski vojnici počinili u rejonu oko Kijeva i Černihiva. U rejonu Buče otkrivene su i prve masovne grobnice u kojima su pronađena tijela ubijenih ukrajinskih civila. Nerijetko, sa svezanim rukama na leđima i tragovim brutalnih mučenja po njihovim tijelima.

I dok ruska vojska pod krinkom “denacifikacije” vodi rat na tlu Ukrajine, jučer se na internetu pojavila snimka iz okupirane regije Donjeck.

Na snimci, koja je nastala kod opkoljenog Mariupola, može se vidjeti kako vođa proruskih separatista u Donjecku Denis Pušilin odlikuje potpukovnika Timura Kurilkina, pripadnika “Somalijskog bataljona”.

Potpukpovnik Kurilkin na uniformi (na desnoj ruci) ima Totenkopf, simbol koji su koristili Hitlerove SS divizije, a odmah ispod i simbol Valknot (Čvor ubijenih), koji koriste bijeli supremacisti i neonacisti.

Ruska opsada Mariupola traje više od mjesec dana. Ruske snage grad su bukvalno sravnile sa zemljom. Prema ukrajinskim izvorima u gradu je i dalje više od 100.000 civila.