Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kalifornija

Djevojčicu (3) bila zaključana u užarenom autu. Umrla je, a majka je uhapšena

Foto: Pixabay

41-godišnja majka je ispitana je u bolnici, a uhapšena je nakon što je otpuštena iz bolnice

Djevojčica (3) preminula je nakon što je bila zaključana u užarenom autu u Kaliforniji, zbog čega je njezina 41-godišnja majka Sandra Hernandez uhićena, prenosi ABC News.

U petak u 16:20 policajci i vatrogasne ekipe dobile su dojavu o djevojčici i njezinoj majci koje se nalaze u autu bez svijesti, saopćila je policija grada Anaheima.

Član porodice pronašao je majku i kćer zaključane u autu te nije bilo jasno koliko su dugo bile u parkiranom vozilu, rekli su iz policije. Djevojčica je kasnije proglašena mrtvom u bolnici.

“Sumnjamo da je dijete umrlo od komplikacija uzrokovanim toplinskim udarom, ali čeka se službeno izvješće obdukcije”, kazala je policija.

U autu pronađene prazne boce alkohola

41-godišnja majka je ispitana je u bolnici, a uhapšena je nakon što je otpuštena iz bolnice.

“Žena je uhapšena pod optužbom za nenamjerno ubistvo i kazneno djelo zanemarivanja djeteta. U automobilu je pronađeno nekoliko praznih boca alkohola. Istraga je u tijeku”, kazali su iz policije.

Temperatura je u petak u Anaheimu dosegla vrućih 45 stepeni. Temperatura je bila oko 40 stepeni kada su majka i kći pronađene u autu, rekla je policija. ,

Najmanje 31 dijete umrlo je u vrućim automobilima u SAD-u ove godine, prema nacionalnoj neprofitnoj organizaciji KidsAndCars.org.