Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Eksplozija u automobilu: Poginulo dijete (9), dvije ženske osobe prevezene u bolnicu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ilustracija

Prema neslužbenim informacijama, budući da je eksplozija bila na otvorenom prostoru, postoji mogućnost da se radi o zaostalom minskom sredstvu

Jučer oko 18 sati na području Obrovca iz sada neutvrđenog razloga došlo do eksplozije u kojoj je poginulo dijete, priopćila je Policijska uprava zadarska.

Dvije ženske osobe kolima hitne medicinske pomoći prevezene su u Opću bolnicu Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći.

Policijski službenici osiguravaju mjesto događaja, a nakon što se ispune svi sigurnosni uslovi, pristupit će se provođenju uviđaja. Iz policije su za Index rekli da trenutno ne mogu dati više informacija o događaju.

Iako se prvo sumnjalo da se radilo o mini, nego o eksploziji eksplozivnog sredstva koje je bilo u automobilu u kojem se nalazila češka porodica. Do eksplozije je došlo kada se porodica zbog kvara automobila zaustavila na odmorištu.

Saopćenje policije

“Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu.

Na mjestu događaja, uslijed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), dok su dvije ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39-godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda.

Obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, dok je muškarac nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu.

Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja.

Uviđaj je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog tužiteljstva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe, saopćila je policija.

Kako je točno došlo do tragedije, još se ne zna, kao ni što je eksplozivna naprava radila u automobilu s Česima. Policija zasad nije objavila ni o kakvoj se tačno napravi radi.