Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

okončana potjera

Dačić nakon likvidacije Hajrizija: Dva dana smo ga pratili, brat je lagao za dokumente

faton hajrizi
Likvidiran Faton Hajrizi

Potjeri za Hajrizijem nije bilo ranjenih policajaca, ali je oštećen jedan automobil prilikom razmjene vatre

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić došao je na mjesto u okolini Loznice u kojem je ubijen Faton Hajrizi, osumnjičen da je ubio policajca Nikolu Krsmanovića i teško ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića, piše Telegraf.rs.

Hajrizija su, prema zvaničnoj verziji, likvidirali specijalci prilikom bijega ka Banji Koviljači.

“Dva dana smo ga pratili na kamerama, prvo je ukrao biciklo, bio je spreman da ubije još nekog. Fatonov brat je lagao da mu je ovaj ukrao dokumenta, on mu ih je poslao u Srbiju. Sutra ću ponovo doći na sahranu Nikole Krsmanovića”, rekao je Dačić.

Inače, u potjeri za Hajrizijem nije bilo ranjenih policajaca, ali je oštećen jedan automobil prilikom pucnjave.

“Tražit ćemo da se iz Njemačke izruči Artan Hajrizi, brat ubice”, rekao je Dačić i dodao:

– To su bile dvije neprospavane noći za sve nas. Od sada će biti angažovane sve linije, policijske stanice, SAJ, helikopterske stanice, uprave granične policije. Tu ćemo uključiti i saobraćajnu policiju. Bilo je uključeno 400 ljudi. Doveli smo vas ovdje da vidite kako to izgleda. Pucao je, policija ga je likvidirala, nije bilo moguće da se preda. Riječ je o surovom i ogrezlom kriminalcu, ovo je peto ili šesto ubistvo.

Ubica policajca Faton Hajrizi likvidiran je u napuštenoj fabrici nedaleko od mjesta gde je prije 36 sati ubio policajca Nikolu Krsmanovića (34) i ranio Vjekoslava Ilića (50). Kako piše Blic, nezvanično, on je odbijao da se preda i prema policajcima koji su ga hapsili ispalio je nekoliko broj hitaca! Prema istom izvoru, policajac je prvo ranio Hajrizija u nogu, nakon čega je bjegunac uzvratio vatru, da bi ga potom likvidirali.