Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnogorska policija kod Ulcinja zaplijenila 1,5 tona skanka

skank_ulcinj_
FOTO vijesti.me

Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore – Regionalnog centra granične policije Jug spriječili su danas krijumčarenje velike količine skanka iz Albanije u Italiju kada su na oko osam nautičkih milja od obale Ulcinja u gliseru u kojem su se nalazila dva albanska državljanina otkrili 78 plastičnih vreća sa sadržinom ove opojne droge. Procjenjuje se da se u ovim vrećama nalazilo oko 1,5 tona skanka. Dvije osobe koje su bile u gliseru su uhapšene, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Službenici granične policije su danas oko 10.30 sati, na oko osam nautičkih milja od obale Velike plaže u Ulcinju, u našim teritorijalnim vodama u pravcu prema Italiji, kontrolisali plovilo – veći gliser ‘Club Man 28’, na kojem su se nalazila dva lica, B. T. (33) i E. C. (40), oba državljani Republike Albanije. U gliseru je pronađeno 78 velikih pakovanja, odnosno plastičnih vreća sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank”, navedeno je u saopštenju.

O pronalasku droge obaviješteni su službenici Odsjeka za borbu protiv droge, a o događaju je obaviješten i tužilac, navode iz UP.

“Izvršeno je mjerenje jednog broja pakovanja sa skankom i prosječna težina po pakovanju iznosi oko 20 kilograma, s tim što su neka pakovanja koja još nisu izmjerena manja, a neka veća od izmjerenih. Na osnovu toga, procjenjuje se da je zaplijenjeno oko 1.500 kilograma skanka, s tim što će se precizna količina ove oduzete droge znati nakon vještačenja u Forenzičkom centru”, navedeno je u saopštenju.