Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oglasio se Scholz

“Crni dan za Evropu”: Iz Njemačke poslana poruka Putinu

Olaf Scholz fena

”Ništa ne može opravdati ovo. Njemačka snažno osuđuje ovaj nepromišljeni čin predsjednika Putina. Solidarišemo se s Ukrajinom i njenim narodom”, napisao je Scholz

Njemačka je snažno osudila rusko bombardovanje ukrajinskih gradova i pozvala Moskvu da odmah prekine vojnu intervenciju, javlja Anadolu Agency (AA).

”Rusija mora odmah prekinuti ovu vojnu akciju“, napisao je njemački kancelar Olaf Scholz na Twitteru u četvrtak ujutro, nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin saopćio da je pokrenuta ”specijalna vojna operacija“ u Ukrajini.

Dodao je kako je ruski napad na Ukrajinu jasno kršenje međunarodnog prava.

“Napad Rusije na Ukrajinu je jasno kršenje međunarodnog prava. To se ni na koji način ne može opravdati”, poručio je Scholz.

”Ništa ne može opravdati ovo. Njemačka snažno osuđuje ovaj nepromišljeni čin predsjednika Putina. Solidarišemo se s Ukrajinom i njenim narodom”, napisao je Scholz.

Istakao je kako je napad ”strašan dan za Ukrajinu i crn dan za Evropu“.

Scholz je najavio da će se Njemačka kasnije sastati s partnerima G7 i EU-a te saveznicima NATO-a kako bi razgovarali o najnovijim dešavanjima i koordiniranom odgovoru na ruski vojni potez protiv Ukrajine.