Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

australija

Bivši vaspitač u vrtiću priznao 307 seksualnih delikata nad više desetina djece

Foto: Guardian

Kada ga je sudija upitao da li ima nešto da kaže, Griffith je kratko odgovorio “ne” i klimnuo glavom

Bivši vaspitač u dječijem vrtiću Ashley Paul Griffith priznao je danas izvršenje 307 seksualnih delikata protiv više desetina djece tokom perioda između 2007. i 2022. godine kada je radio u dječijim ustanovama u Brisbaneu, prenijeli su australijski mediji.

Griffith (46), stanovnik Zlatne obale, priznao je krivicu za sve optužbe na ročištu koje održano jutros pred okružnim sudom Queenslanda, prenosi londonski Guardian.

U prepunoj sudnici jutros je dva sata trajalo čitanje svih 307 optužbi, neki od prisutnih su bili primorani da stoje zbog nedostatka prostora u sali suda, a nekoliko posmatrača je plakalo tokom ročišta kojim je predsjedavao sudija Anthony Rafter.

Griffith je mirnim glasom izjavio da je kriv po svim tačkama optužnice, povremeno klimajući glavom i on je formalno osuđen za seksualne delikte počinjene u vrtićima u kojima je radio između januara 2007. i augusta 2022. godine.

Optužbe uključuju 190 slučajeva nezakonitog i nepristojnog postupanja sa djetetom mlađim od 12 godina tokom rada u dječijoj ustanovi, 28 slučajeva silovanja, 67 slučajeva pravljenja materijala za iskorištavanje djece, četiri slučaja proizvodnje materijala za iskorištavanje djece i jedan slučaj distribucije materijala za iskorištavanje djece.

Kada ga je sudija upitao da li ima nešto da kaže, Griffith je kratko odgovorio “ne” i klimnuo glavom.