Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

američki predsjednik

Bijela kuća se oglasila povodom navoda da se Biden liječi od Parkinsonove bolesti

joe biden
Foto: Pixsell

Biden se bori s kritikama nekih demokrata da mu nedostaje mentalne oštrine da bude njihov kandidat protiv Trumpa na predsjedničkim izborima 5. novembra

Američki predsjednik Joe Biden ne liječi se od Parkinsonove bolesti i nije bio kod neurologa van svojih godišnjih pregleda, saopćila je Bijela kuća, nakon što je New York Times javio kako zapisi posjetitelja pokazuju da je ljekar specijaliziran za tu bolest posjetio Bijelu kuću u najmanje osam navrata od augusta do marta.

Zabrinutost da Biden možda pati od neobjavljene bolesti porasla je otkako je posrnuo, djelovao slabo i povremeno gubio tok misli u debati s republikancem Donaldom Trumpom 27. juna.

Dr. Kevin O'Connor, ljekar Bijele kuće, objavio je saopćenje u ponedjeljak navečer u kome navodi da Biden nije bio kod neurologa van redovnog godišnjeg pregleda.

Biden se bori s kritikama nekih demokrata da mu nedostaje mentalne oštrine da bude njihov kandidat protiv Trumpa na predsjedničkim izborima 5. novembra.

Biden je, međutim, naglasio da neće odustati od kampanje, izjavljujući za MSNBC u telefonskom razgovoru da “nigdje ne ide”, prenosi Reuters.