Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izbori u sad

Biden i Harris konačno zajedno na pozornici: “Kamala će biti vraški dobra predsjednica”

kamala biden
Foto: Screenshot/X

Na ovom skupu slavio se novonajavljeni dogovor Bidenove administracije o smanjenju troškova 10 uobičajenih lijekova na recept za milijune Amerikanaca

Američka potpredsjednica Kamala Harris i kandidatkinja za predsjednicu te američki predsjednik Joe Biden bili su jučer zajedno na političkom skupu u Marylandu.

Ovo je prvi put da su se Harris i Biden skupa pojavili na skupu otkako je Biden odustao od predsjedničke utrke za drugi mandat. Skup, održan nedaleko Washingtona, u Upper Marlborou – uporištu demokrata.

Biden nahvalio Harris

Na ovom skupu slavio se novonajavljeni dogovor Bidenove administracije o smanjenju troškova 10 uobičajenih lijekova na recept za milione Amerikanaca.

-Kamala Harris je nevjerovatan partner u napretku koji smo postigli. Ona će biti vraški dobra predsjednica, izjavio je Biden u govoru tokom skupa.

-Malo je čelnika u našoj zemlji učinilo više od Joea Bidena po toliko mnogo pitanja, uključujući proširenje pristupa zdravstvenoj skrbi, kazala je Harris.

Nedavna anketa koju je proveo Cook Political Report pokazuje da Haris vodi ispred bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u anketama u Arizoni, Michiganu, Pennsylvaniji i Wisconsinu.