Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rusija

Beglov ruskim ranjenicima obećao dovesti paraolimpijce: Da popričaju o početku sportske karijere?!

beglov ruski ranjenici
FOTO: Twitter

Duša mi se rastopila u toj komunikaciji, gdje se savršeno razumijemo. S borcima je lakše razgovarati o političkim temama

Guverner Sankt-Peterburga Aleksander Beglov kaže da su ruski vojnici vidjeli “rodno neutralne WC-e” u ukrajinskim školama i zato “jako dobro razumiju za što se Rusija bori”.

Beglov je na svom Telegram kanalu napisao da je posjetio vojnike u bolnici i čestitao im Novu godinu.

“Duša mi se rastopila u toj komunikaciji, gdje se savršeno razumijemo. S borcima je lakše razgovarati o političkim temama. Oni koji su s mitraljezima prošli kroz ukrajiniziranu verziju Donbasa dobro razumiju za šta se borimo”, naveo je Beglov, prenosi neovisni ruski medij Meduza.

“Ovim momcima, koji su umjesto u dvije prostorije – za djevojčice i dječake, u školama zatekli tri prostorije – za djevojčice, dječake i rodno neutralne, nema potrebe objašnjavati za koje vrijednosti se borimo”, nastavio je.

“Razgovarali smo malo o budućnosti, o mogućnostima. Zapisao sam nekoliko zahtjeva. Obećao sam dovesti paraolimpijce u bolnicu kako bi vojnici, ako žele, mogli s njima porazgovarati o početku sportske karijere. Siguran sam da ako u naše ekipe dođu momci sa svojom energijom, izdržljivošću i timskim duhom, bit ćemo nepobjedivi”, zaključio je Beglov tokom posjete ruskim ranjenicima od kojih su mnogi u Ukrajini izgubili dijelove tijela odnosno ekstremiteta.