Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HVAR

Avion promašio pistu i naletio na biciklisti, četiri osobe povrijeđe

avion hvar
FOTO: Pixsell

U policiji se doznaje da su od četiri ozlijeđene osobe tri bile na tlu, navodno biciklisti koji su se našli u blizini, dok je jedna ozlijeđena osoba iz aviona.

Na Hvaru se petak malo iza 14 sati srušio ultra laki avion VL-3 pri čemu su ozlijeđene četiri osobe od kojih jedna teže, izvijestila je hrvatska Civilna zaštita.

Županijski centar 112 Split zaprimo je u 14,14 sati dojavu o padu ultra lakog zrakoplova VL-3 na području kod Starog Grada, odnosno na uzletno-sletnoj pisti kod Starigradskog polja na otoku Hvaru.

Županijski centar 112 Split je o padu odmah obavijestio hitne službe te su na teren upućeni Hitna medicinska pomoć, policija i vatrogasci.

avion hvar
FOTO: Pixsell

Prema prvim informacijama, do nesreće je došlo pri slijetanju ultra lakog aviona s dva člana posade, kojeg je zanio vjetar, na lokalnu saobraćajnicu. Pri tome je naletio na tri osobe, od kojih je teže ozljede zadobila jedna osoba i  helikopterom HHMS-a prevezena  je u KBC Split, dok su preostale tri ozlijeđene osobe prevezene brzom brodicom u KBC Split. 

U splitskoj se policiji doznaje da su od četiri ozlijeđene osobe tri bile na tlu, navodno biciklisti koji su se našli u blizini, dok je jedna ozlijeđena osoba iz aviona.

Rekli su da je o događaju obaviještena Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, prenosi Hina.