Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

Audi podletio pod voz: Taksista i dvoje djece smrtno stradali, ocu se bore za život

voz nesreca srbija
FOTO: Screenshot
Trenutak udara zabilježila nadzorna kamera

Prema navodima srbijanskih medija, taksista koji je upravljao automobilom nije stao na pružnom prelazu iako je bilo upaljeno crveno svjetlo.

Muškarac i dvoje djece su poginuli, a jedna osoba je teško ozlijeđena, kada je u ponedjeljak u popodnevnim satima u selu Petka kod Lazarevca automobil podletio pod voz.

Kako prenosi Radiotelevizija Srbija (RTS) automobil marke “Audi” podletio je pod voz koji je vozio na relaciji Prijepolje-Beograd, a trenutno je na tom prijelazu obustavljen promet.

“Infrastruktura željeznica Srbije” izrazila je saučešće porodicama nastradalih i žaljenje zbog nesreće koja se dogodila.

U saopćenju se naglašava da su svi uređaji na putnom prijelazu bili uključeni i potpuno ispravni, i da ih je vozač putničkog vozila ignorisao.

Dodaje se da su na lice mjesta odmah izašli MUP i Hitna pomoć.

Taksista nije stao na crveno

“Infrastruktura željeznica Srbije i ovaj put ponovo upozorava i apelira da se na putnim prijelazima poštuju propisi i prometna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno. Samo na taj način mogu se spriječiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi”, pozvali su u saopćenju.

Prema navodima srbijanskih medija, taksista koji je upravljao automobilom nije stao na pružnom prelazu iako je bilo upaljeno crveno svjetlo. Na snimku s nadzorne kamere se vidi kako crveno svjetlo blinka dok se Audi približava pružnom prelazu.

On je u trenutku saobraćajne nesreće vozio Milana D. koji je išao sa svoje dvoje djece, ćerkicom (14) i sinom (12) kući, javlja “Blic”. Taksista i dvoje dece stradali su na mjestu, dok se ocu ljekari djece bore za život.

“Voz nije mogao da ukoči. Scene su bile jezive. Vukao je automobil nekoliko stotina metara!”, kazao je očevidac nesretnog događaja.