Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zvanično

Andrusiv: Nemamo informaciju da je general Gerasimov ranjen

New Project – 2022-05-01T204228.881

Danas su pojedini mediji objavili da je načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Rusije Gerasimov ranjen u blizini Izyuma

Ministarstvo unutarnjih poslova Ukrajine trenutno ne može potvrditi informaciju da je načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Ruske Federacije general Valerij Gerasimov ranjen u blizini Izyuma, izjavio je to savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Viktor Andrusiv.

“Imamo potvrdu da je Gerasimov stvarno bio tamo, u okrugu Izyum, ali nemamo potvrdu da je ozlijeđen. Čak, već imamo neke dokaze da nije ozlijeđen”, rekao je Andrusiv.

Govoreći o operativnim informacijama o situaciji na frontu, Andrusiv je rekao da su trenutno glavne snage Rusije koncentrisane, uključujući i blizu Izyuma, u smjeru Slavjanska, u pokušaju da opkole ukrajinske vojnike stacionirane u Donbasu.

Danas su pojedini mediji objavili da je načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Rusije Gerasimov ranjen u blizini Izyuma.

Ranije, 28. aprila, mediji su izvijestili da je Gerasimov lično stigao u Izyum kako bi komandovao jedinicima u Donbasu. Ruska strana nije se oglašavala na te informacije.

Jučer su ukrajinski mediji objavili informaciju da je prilikom raketnog napada na komandno mjesto ruskih snaga u Izyumu (u selu Zabavno) ubijen ruski general Andrey Simonov. Objavljena je snimka ukrajinskog raketnog napada na spomenuto područje. Ruska strana nije ni potvrdili ni negirala ove navode.