Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

Aleksandar Vučić potpisao saglasnost za obavljanja redovnog vojnog roka

vucic
FOTO: Screenshot
Aleksandar Vučić

Također Vučić je najavio da će za koji mjesec ponovo biti povećane plaće u vojsci kako bi, naveo je, osigurala siguran život za svoju porodicu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da je, kao vrhovni komandant i predsjednik republike, potpisao svoju suglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana.

“Želim da vjerujem da će Vlada Srbije usvojiti tu odluku. Želim da vjerujem da svi razumijete koliko nam je potrebno jaka vojska, koliko ćemo još morati da kupujemo naoružanja, da pravimo, stvaramo”, rekao je Vučić, na promociji najmlađih potporučnika Vojske Srbije, na svečanosti ispred zgrade Skupštine Srbije.

On je rekao da nije želja Srbije da bilo koga napada niti će to činiti.

“Ali, naša je želja da odvratimo sve one koji nam svakog dana besumično prijete” i poručio novim potporučnicima da su oni “taj bedem i najčvršća stijena koja je garant tog odvraćanja”, rekao je Vučić.

Također je najavio da će za koji mjesec ponovo biti povećane plaće u vojsci kako bi, naveo je, osigurala siguran život za svoju porodicu.

U prve oficirske činove promovirano je 177 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije (VMA).

Vojnu akademiju završava 159 kadeta i kadetkinja 144. i 145. klase te visokoškolske ustanove, među kojima su tri kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dva kadeta iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.