Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednica EK

Der Leyen se sastala sa članovima Predsjedništva BiH, Turković: EU je naš ključni partner

leyen predsjednistvo bih fena

To je prva posjeta zvaničnika Evropske unije nakon preporuke Komisija za kandidatski status za BiH, što će biti i jedna od tema razgovora sa zvaničnicima u Bosni i Hercegovini

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen stigla je u zvaničnu posjetu BiH. Na Sarajevskom aerodromu je dočekala Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, koja je tom prilikom istaknula da je ovo vrlo važna službena posjeta za našu državu.

“Evropska unija je nas ključni partner. Građani i država očekuju dodatni napredak kroz kandidatski status za BiH i doprinos stabilizaciji i napretku“, rekla je Turković.

Der Leyen se sastala sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, Milorad Dodikom i Šefikom Džaferovićem.

To je prva posjeta zvaničnika Evropske unije nakon preporuke Komisija za kandidatski status za BiH, što će biti i jedna od tema razgovora sa zvaničnicima u Bosni i Hercegovini.

Predsjednicu Evropske komisije na aerodromu dočekala je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

– Važna službena posjeta za našu državu. Evropska unija je naš ključni partner. Građani i država očekuju dodatni napredak kroz kandidatski status za BiH i doprinos stabilizaciji i napretku – poručila je Turković nakon dočeka.

Von der Layen se po dolasku u glavni grad BiH sastala sa članovima Predsjedništva BiH, nakon čega je planirano da zajedno sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom svečano otvori novoizgrađeni tunel Ivan na Koridoru Vc.