Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kapiten hrvatske reprezentacije

Dario Šarić seli u Denver Nuggetse?

dario saric
Foto: IPA/SIPA USA/ Pixsell

Šarić bi za bivše NBA prvake, koje predvodi srpski košarkaš Nikola Jokić, trebao potpisati ugovor na dvije godine vrijedan 10.6 miliona dolara

Kapiten hrvatske košarkaške reprezentacije Dario Šarić (30) karijeru bi trebao nastaviti u redovima Denver Nuggetsa, objavio je Adrian Wojnarowski s ESPN-a.

Šarić bi za bivše NBA prvake, koje predvodi srpski košarkaš Nikola Jokić, trebao potpisati ugovor na dvije godine vrijedan 10.6 miliona dolara, prenosi Hina.

“Šarić dolazi u Nuggetse s prilikom igrati uz trostrukog MVP-a Nikolu Jokića. Generalni menadžer Denvera Calvin Booth tražio je Šarića kako bi ojačao Nuggetse svojom svestranošću, iskustvom i vrhunskim košarkaškim IQ-om”, piše ESPN.

Ako se ova vijest pokaže istinitom, Nuggesti će biti šesti NBA klub za 30-godišnjeg košarkaša iz Šibenika.

Prošle sezone nosio je dres Golden Sate Warriorsa i u prosjeku bilježio osam koševa, 4.4 skoka i 2.2 asistencije. U NBA karijeri još je igrao za Oklahomu, Phoenix, Minnesotu i Philadelphiju.

Tokom svoje sedmogodišnje NBA karijere imao je prosjek od 10.6 koševa i 5.4 skoka.

Šarić će večeras predvoditi hrvatsku košarkašku reprezentaciju u susretu protiv Grčke u finalu olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Pireju.