Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Vozač se zabio u zid poslovnog objekta i poginuo na licu mjesta, vatrogasci izvukli tijelo iz Peugeota

nesreca mostar
FOTO: Vatrogasna jedinica Mostar
Detalj sa mjesta nesreće

Na mjestu događaja intervenisali su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas iza ponoći na magistralnoj cesti M-6, u mostarskom naselju Gorica poginula je jedna osoba.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, smrtno je stradala osoba J.A. (1981.) koja je upravljala putničkim automobilom Peugeot.

– Noćas u 1.45 sati u mjestu Gorica – Gnojnice kod Mostara muškarac inicijala J.A. (1981.) upravljajući putničkim motornim vozilom Peugeot udario je u zid i smrtno stradao –  kazao je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Prema dostupnim informacijama, vozač putničkog automobila je iz za sada neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom, izletio izvan ceste a potom udario u zid poslovnog objekta. Na objektu i automobilu je nastala velika materijalna šteta.

Na mjestu događaja intervenisali su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVP) Mostar i hitne pomoći Mostar koji su izvukli tijelo unesrećene osobe.

Mjesto događaja osiguravali su službenici Policijske uprave (PU) Mostar, a o svemu je obaviješten dežurni tužitelj. Uviđaj su uradili službenici PU Mostar.