Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija u Mostaru

Veliki plijen: Zbog oružja i droge uhapšena jedna osoba

oruzje municija muphnk
Foto: MUPHNK

Osumnjičeni Z. A. je lišen slobode i nad istim je izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama SKP MUP HNK

U petak, 23. augusta, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK su u poslijepodnevnim satima izveli operativnu akciju na području grada Mostara sa ciljem suzbijanja nezakonite trgovine opojnim drogama.

Ovom prilikom, a postupajući po Pismenoj naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršen je pretres objekta kojeg koristi Z. A. iz Mostara, a koji se nalazi u naselju Kutilivač u Mostaru.

Prilikom pretresa pronađeno je i uz potvrdu privremeno oduzeto: jedna puška sa optikom, Crvena zastava”, jedna puška ”M48A”, jedna automatska puška u kojoj se nalazi pripadajući spremnik u kojem se nalazi streljivo kalibra 7,62 mm, jedan pištolj marke ”Mauser” u kojem se nalazio spremnik i kutija sa streljivom s 20 komada metaka, 11 komada praznih spremnika za streljivo.

Pronađeno je streljivo raznog kalibra, jedna puška sa drvenim kundakom bez serijskog broja, jedna lovačka puška, sa opasačem i pripadajućim streljivom od 20 komada. Također, kako je navedeno u policijskom izvještaju, pronađen je i jedan pištolj 7,62 mm sa pripadajuća 3 prazna spremnika i 159 komada metaka, crna ručna bomba sa oznakom na tijelu M93, 3 komada praznih spremnika od automatske puške i streljivo raznog kalibra.

oruzje municija muphnk 1
Foto: MUPHNK

Policajci su pronašli i jedni mrvilicu, dvije prozirne pvc vrećice sa patent zatvaračem sa vidljivim sadržajem nepoznate biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, żutu veću prozirna vrećica, zavezana u čvor sa vidljivim nepoznatim biljnim sadržajem koji asocira na opojnu drogu marihuanu, jednu digitalnu vagu za precizno vaganje kao i drugi pribor za pakiranje opojne droge.

droga muphnk
Foto: MUPHNK

Osumnjičeni je dobrovoljno predao jedan mobilni telefon zašto mu je izdata potvrda o privremenom oduzimanju predmeta.

Osumnjičeni Z. A. je lišen slobode i nad istim je izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama SKP MUP HNK. Sa navedenim aktivnostima upoznat postupajući kantonalni tužilac KT Mostar.