Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Nišan 2"

Uhapšeni Branko, Haris i Željko zbog prodaje droge, jedan priznao da je dilao

marihuana kanabis trava
Ustupljena fotografija

Tokom akcije izvršen je pretres na tri lokacije i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 1,5 kilograma marihuane

Banjalučanin Branko J. (40), koji je uhapšen u okviru akcije “Nišan 2”, u kojoj je pronađeno i oduzeto 1,5 kilograma marihuane, pred nadležnim tužiocem priznao je da je dilao drogu na području Banjaluke.

Naime, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka policija je dostavila izvještaj protiv ovog Banjalučnina zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga ali i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

“Postoje osnovi sumnje da je B.J. u toku 2023.godine do 3.08.2024.godine, neovlašteno radi prodaje kupovao, držao i prodavao marihuanu korisnicima na području grada Banjaluke. Osumnjičeni je sprečavao policijske službenike PU Banjaluka u preduzimanju radnje lišenja slobode. B.J. je ispitan od strane postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te je u prisustvu svog branioca priznao izvršenje krivičnih djela”, navode iz Tužilaštva.

Dodaju da je nakon ispitivanja osumnjičeni pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode, budući da nisu ispunjeni zakonski razlozi za određivanjem mjere pritvora.

U ovoj akciji, uhapšeni su i Haris H. (24) i Željko G. (43) koji nisu sprovedeni u Tužilaštvo i protiv njih će, za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom, biti dostavljen izvještaj u redovnoj proceduri.

Po naredbi suda, tokom akcije izvršen je pretres na tri lokacije i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 1,5 kilograma marihuane, više digitalnih vaga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.