Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

naselje Bulevar

Uhapšen prvoosumnjičeni u akciji “Omerta”, ranije je palio vozila u Sarajevu

Muris Hodžić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Muris Hodžić

Današnjoj akciji “Omerta” je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva KS i Federalne uprave policije

U današnjoj opsežnoj akciji koju provode pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u saradnji s Tužilaštvom Kantona Sarajevo (KS) prvoosumnjičeni je Muris Hodžić i uz njega još šest osoba.

Kako javlja N1, Hodžić je živio kao podstanar u stanu u elitnom naselju Bulevar.

Prilikom pretresa u njegovom stanu su zatečene još dvije osobe koje su ispitane i one su zajedno sa Hodžićem pod kontrolom policije.

Osim pretresa u Bulevaru, oni se vrše i na području Vogošće i Ilijaša, a sve zbog zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Muris Hodžić je inače osoba koja je od ranije poznata policiji, a 2018. godine se dovodio u vezu sa paljevinom automobila. Kako se ranije pisalo, on je sa djevojkom Naidom K. optužen da su zapalili četiri automobila u Sarajevu u ulici Avde Čuka, a tom prilikom su i tri automobila uništena jer se vatra proširila.

Današnjoj akciji “Omerta” je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva KS i Federalne uprave policije.

Oglasilo se Tužilaštvo KS

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Federalne uprave policije rano jutros započeli su realizaciju akcije kodnog naziva “Omerta”, saopćeno je ranije iz Tužilaštva KS.

U toku su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Očekuje se i hapšenje više osoba zbog sumnje na trgovinu narkoticima. Akciji je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva KS i Federalne uprave policije.