Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ilidža

Uhapšen 31-godišnjak zbog lažnog dojavljivanja o postavljenoj bombi u Domu zdravlja

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Ilustracija

Nad osumnjičenim se u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi kriminalistička obrada

Policijski službenici PU Ilidža, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, danas su slobode lišili 31-godišnjeg muškaraca N.H. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnost. lažno prijavljivanje, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i posjedovanje oružja bez odobrenja nadležnog organa.

Uhapšeni muškarac se sumnjiči da je tokom juna ove godine, putem telefona, pet puta lažno prijavio da je postavljena eksplozivna naprava u objekat Doma zdravlja Ilidža, čime je prouzrokovao zastoj u radu ove zdravstvene ustanove, kao i uznemirenje osoblja, pacijenata i šire javnosti.

Pretresom stana koje osumnjičeni koristi na području Ilidže, pronađena je jedna ručno pravljena puška, dva pištolja, dvije vazdušne puške, određena količina bojeve municije, kao i drugi predmeti od interesa za istragu.

Nad osumnjičenim se u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi kriminalistička obrada, saopćeno je iz MUP-a KS.