Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bijeljina

Učenik kamenom u glavu pogodio nastavnicu, pojačane mjere sigurnosti

skola bijeljina
Foto: Screenshot/ YouTube

Direktor škole u kojoj se incident dogodio kaže da za sada nije poznat motiv napada, te dodao da je ovaj učenik i prije sedam dana učestvovao u još jednom incidentu koji je u proceduri

Ponovo incident u školi, ovoga puta zabilježen je u Bijeljini. Učenik sedmog razreda pogodio je kamenom u glavu nastavnicu u hodniku ispred zbornice. Dok se motiv utvrđuje, građani Bijeljine u nevjerici.

Dan nakon incidenta u kom je dvanaestogodišnji učenik kamenom udario nastavnicu, u školi “Knez Ivo od Semberije” pojačane mjere sigurnosti, javlja BHRT.

“Identifikovan je izvršilac događaja i utvrđeno je da se radi o maloljetniku. Dalje mjere i radnje se preduzimaju po nalogu Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a dječak je upućen na dalje liječenje u Banjaluku”, rekao je Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave Bijeljina.

Direktor škole u kojoj se incident dogodio kaže da za sada nije poznat motiv napada, te dodao da je ovaj učenik i prije sedam dana učestvovao u još jednom incidentu koji je u proceduri.

“Nastavnica geografije nije predavala dotičnom učeniku, tako da ne vidimo povezanost, što se tiče toga”, kaže Radenko Savić, direktor bijeljinske OŠ „Knez Ivo od Semberije“.

Povrijeđena nastavnica geografije je stabilno, kažu iz bijeljinske bolnice.

“Žalila se na glavobolju, malo na vrtoglavicu i nije imala druge tegobe. Imala je površinsku ranu u obliku posjekotine koja je hirurški obrađena i odrađeno je radiološko snimanje koje je bilo u potpunosti uredno”, kaže prim. dr. Nela Mitrović, pomoćnica direktora JZU Bolnica „Sveti vračevi“ Bijeljina.

Škola “Knez Ivo od Semberije” sa 1.710 đaka najveća je škola u Bijeljini i jedna od najbrojnijih u Republici Srpskoj. Kazna za napad na prosvjetnog radnika, poručuju iz ove škole, biće ona najstroža.