Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potvrđeno

Ubistvo Amre Kahrimanović: MUP TK isključen iz procesa, istragu preuzeo FUP

ubistvo amra
Foto: Screenshot/Društvene mreže

U nedjelju su u Tuzli povodom ove tragedije održani protesti sa kojih su građani poručili da se ne osjećaju sigurno ni u vlastitim kućama

Federalna uprava policije preuzela je istragu u slučaju ubistva Amre Kahrimanović u Tuzli. Ovu informaciju je potvrdio Emil Sućeska, glasnogovornik Federalne uprave policije (FUP).

“FUP je preuzeo istragu u ovom predmetu. Iz istrage je isključen MUP TK. To je sve što trenutno smijemo kazati jer je istraga u toku”, kazao je Sućeska.

Podsjetimo, Amru Kahrimanović ubio je Elvis Ćustendil, pripadnik MUP TK. Pucao je u nju iz službenog pištolja, kojeg nije vratio usprkos činjenici da je bio na godišnjem odmoru. U pravcu Kahrimanović je ispalio 16 hitaca.

U nedjelju su u Tuzli povodom ove tragedije održani protesti sa kojih su građani poručili da se ne osjećaju sigurno ni u vlastitim kućama.

Elvisu Ćustendilu određen je jednomjesečni pritvor.

U međuvremenu, danas se oglasio i MUP TK iz kojeg su istakli da se “širenjem dezinformacija šteti ugled plicijskih službenika”.

“Smatramo štetnim širenje dezinformacija o radu policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a, kojima se na taj način narušava ugled svih, a čin pojedinca poistovjećuje sa svim policijskim službenicima, što dodatno izaziva osjećaje uznemirenosti i ugroženosti građana Tuzlanskog kantona, kao i nepovjerenje u rad pripadnika Uprave policije MUP TK-a, čime se tragični čin pojedinca izjednačava sa svim policijskim službenicima”, naveli su.