Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin na Stupu

Ubijen migrant u Sarajevu, nekoliko muškaraca uhapšeno kod RTV doma

mupks policija hitna pomoc rtv dom
Foto: N1

Sukob se desio u stambenom naselju Tibra na Stupu u poslijepodnevnim satima

U sukobu migranata u sarajevskom naselju Stup jedan od njih je zadobio prostrijelne rane od kojih je kasnije i preminuo, a kako N1 saznaje, nekoliko muškaraca je uhapšeno kod RTV doma, a koji se vjerovatno dovode u vezi s ovim događajem.

Riječ je o mladiću u 20-im godinama, kako su za N1 ranije rekli očevici koji su opisali i detalje pucnjave.

Rekli su da su prvobitno čuli buku, a zatim i nekoliko pucnjeva da bi se utvrdilo da je pištoljem jedan od migranata ranjen. Kako se vidi na fotografijama, tramvajska stanica koja se nalazi na toj lokaciji je ograđena policijskim trakama te se tu i dalje nalaze policijski službenici.

Policija je pozvana, a oni su u međuvremenu pokušali pomoći povrijeđenom, međutim, imali su problem s njegovim transportom budući da nekoliko automobila nije željelo stati iako su ih zaustavljali.

Sukob se desio u stambenom naselju Tibra na Stupu u poslijepodnevnim satima.

Kod RTV doma također se nalaze policijske trake, a N1 saznaje da je policija tu uhapsila nekoliko muškaraca koji se, najvjerovatnije, dovode u vezu s ubistvom na Stupu.

Iako je policija na terenu, novinari su nekoliko puta zvali Operativni centar MUP-a KS gdje im je rečeno da još rade na prikupljanju informacija i da ne mogu govoriti o detaljima.