Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija mup-a TK

U Tuzli uhapšen bivši pripadnik Crvenih beretki osuđen na 16 godina zatvora

Foto: Društvene mreže

Ratković je 2. augusta lociran i pronađen u jednom od objekata u Tuzli, a kod sebe je posjedovao lične dokumente za koje je provjerama utvrđeno su krivotvoreni

U Tuzli je uhapšen bivši pripadnik Crvenih beretki Predrag Ratković koji je umjesto na izdržavanju kazne zatvora u Srbiji boravio u Bosni i Hercegovini, potvrđeno je iz MUP-a TK.

Kako je danas saopćeno, on je danas predat je u nadležnost Tužilastva TK.

“Postupajuci tužilac će danas donijeti naredbu o provođenju istrage, ispitati osumnjičenog, nakon čega će Opcinskom sudu Tuzla biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora”, saopćili su danas iz Tužilaštva TK.

Lociran u Tuzli

Iz Uprave policije MUP-a TK naveli su i kako je došlo do Ratkovićevog hapšenja. Kako su naveli, došli su do obavještajnih podataka da se na području Tuzle nalazi državljanin Srbije koji je u bjekstvu s obzirom na to da se dovodi u vezu sa ubistvom počinjenim u ranijem periodu na području Republike Srbije.

Ratković je 2. augusta lociran i pronađen u jednom od objekata u Tuzli, a kod sebe je imao lične dokumente za koje je provjerama utvrđeno su krivotvoreni. Kako se nezvanično saznaje, Ratković je uhapšen u blizini Hotela Tuzla.

“Poduzetim mjerama i radnjama ustanovljen je identitet lica, a radi se o P. R., rođen 1975.godine u Užicu, Republika Srbija. P. R. je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon koje je predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 373. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – Krivotvorenje isprave”, navode iz MUP-a TK.

U akciji lociranja i hapšenja ostvarena je MUP TK-a sa MUP-om Republike Srbije i MUP-om FBiH.

Apelacioni sud u Beogradu je u martu ove godine pravosnažno je osudio Ratkovića na 16 godina zatvora za krivična djela ubistvo u saizvršilaštvu, neovlašteno korištenje tuđeg vozila u sticaju sa krivičnim djelom posebni slučajevi falsifikovanje isprave.

Ratković je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem, također bivšim pripadnikom Crvenih beretki, zbog ubistva Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru. Mediji u Srbiji za Ratkovića tvrde da je plaćeni ubica.