Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

željeznička stanica

U Sarajevu policijska službenica izvršila samoubistvo

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Policija je na terenu i trenutno se vrši uviđaj

Na lokalitetu Željezničke stanice, općina Novo Sarajevo, policijska službenica Uprave policije MUP-a KS jutros je izvršila samoubistvo, saopćeno je iz MUP-a KS.

“Druge informacije nećemo saopćavati”, naveli su u kratkom saopćenju i dodali:

“Molimo da o slučajevima suicida izvještavate s dužnom pažnjom i da u svojim tekstovima navodite brojeve za pomoć osobama koje razmišljaju o suicidu”.

Policija je na terenu i trenutno se vrši uviđaj.

Katica: Moj nateži dan otkako sam ministar

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Aamir Katica oglasio se nakon što je jutros na Željezničkoj stanici u Sarajevu policijska službenica izvršila samoubistvo.

“Ovo je veoma težak dan za MUP Kantona Sarajevo, a meni lično jedan od najtežih otkako sam na poziciji ministra unutrašnjih poslova. Vijest da je naša policijska službenica počinila samoubistvo me veoma potresla i duboko suosjećam sa boli koji osjećaju njeni najbliži, izjavio je Katica.

Jedan život danas je zauvijek ugašen i molim sve pripadnike medija i javnost općenito da se prema ovom slučaju suicida odnose sa dužnom pažnjom, posebno vodeći računa o emocijama porodice, prijatelja, ali i radnih kolega naše policijske službenice.

Kao što je već rečeno, vrši se policijski uviđaj i bit će rasvijetljene okolnosti usljed kojih je došlo do ovog tragičnog slučaja suicida, ali nijedno objašnjenje neće ublažiti bol i gubitak koji sada osjećaju oni koji su ostali iza naše policijske službenice. Naše misli su sa njima”, zaključio je Katica u saopćenju.