Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija kod visokog

U rijeku Bosnu sletio Mercedes, poginuli trojica mladića i djevojka

nesreca soabracajna
Foto: Pixsell/Arhiv
Ilustracija

Vozilom je upravljao P. A. Pored vozača stradali su saputnici inicijala D. B., K. A. i S. S.

U automobilu koji je jutros izvučen iz rijeke Bosne, u mjestu Dobrinje kod Visokog, pronađena su četiri tijela, potvrdla je glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Alić.

Jedna osoba, rođena 2002. godine, koja je sinoć pronađena pored magistralnog puta Kakanj – Visoko te je dala informacije o nesreći, ozlijeđena je i nalazi se u Kantonalnoj bolnici Zenica.

-U vozili su pronađena četiri tijela, a tek se utvrđuje identitet osoba, kao i okolnosti pod kojima je auto dospjelo u rijeku Bosnu. Još ne možemo saopćiti ni identitet lica koje se nalazi na liječenju u zeničkoj bolnici – kazala je Alić.

Stradali tri mladića i djevojka

Stravična nesreća se dogodila nakon ponoći, a u njoj su poginula su tri mladića i jedna djevojka. U automobilu marke Mercedes koji je sletio u rijeku bile su dvije osobe iz Kiseljaka, te po jedna iz Visokog i Sarajeva.

Vozilom je upravljao P. A. Pored vozača stradali su saputnici inicijala D. B., K. A. i S. S.

Peta osoba koja je preživjela i koja je prevezena u zeničku bolnicu je muškarac inicijala B. M. Radi se o mladiću 2002. godište koji je satima u polusvjesnom stanju lutao u potrazi za pomoći.

Po dolasku policije bio je u dezorijentisanom stanju sa vidnom povredama, te je rekao kako je u automobilu koji je sletio bilo još osoba.