Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP ZDK

U akciji “Meta III” uhapšene četiri osobe, pretresi se vrše na tri lokacije

Foto: MUP ZDK
Ilustracija

Aktivnosti u okviru akcije “Meta III” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici

U nastavku operativne akcije “Meta III” policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, od ranih jutarnjih sati, vrše istovremene pretrese na tri lokacije na području Zenice.

Kako smo već informisali javnost, radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “Meta”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Aktivnosti u okviru akcije “Meta III” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici.

Prilikom pretresa, četiri osobe koja su meta akcije su stavljene pod kontrolu i lišene slobode. U toku je njihovo sprovođenje u službene prostorije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje će nad istim biti zavedena kriminalistička obrada.

Više o detaljima i rezultatima same akcije moći ćemo potvrditi po okončanju naznačenih aktivnosti koje
su još uvijek u toku.