Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su drogu prodavali maloljetnicima

policija_rs_pucnjava
Ilustracija

Policijski službenici u današnjoj akciji “Kamel” su lišili slobode pet osoba iz Banjaluke i jednu iz Laktaša, a na osnovu naredbi nadležnih sudova izvršen je pretres na šest lokacija na području grada Banjaluka i jedne lokacije na području opštine Laktaši, javlja Anadolu Agency (AA).

“Lica se sumnjiče da su opojnu drogu marihuanu prodavali, na području grada Banjaluke i opštine Laktaši, maloljetnicima u blizini vaspitno-obrazovnih ustanova”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.

Akciju su proveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Banjaluka sa ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

“Tokom pretresa pronađeno je i izuzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, sredstva za pakovanje opojne droge, prezicne vage, te mobilni telefoni i nosači sim kartica kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će osobe L.S.(1998), F.S.(1998), D.Z.(1996), D.J.(1990), S.S.(1994) iz Banjaluke i S.D.(1997) iz Laktaša, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” u toku dana biti predati u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

“S obzirom da je u toku saslušanje većeg broja lica, te i dalje prikupljanje relevantnih dokaza, u slučaju procesuiranja drugih lica, javnost će biti obavještena”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.