Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vranduk

Teška nesreća na M-17, četiri osobe prebačene u bolnicu, saobraćaj potpuno obustavljen

vranduk nesreca tri automobila
FOTO: Facebook

U nezgodi, koja se dogodila na oko 1,5 kilometar prije tunela u Vranduku, sudjelovali su Golf, Ford i Audi

Četiri osobe zadobile su povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se u 17.15 sati dogodila na magistralnom put M-17 u Vradnuku kod Zenice te su prevezene u Kantonalnu bolnicu u Zenici- potvrdio je Feni dežurni u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

U nezgodi, koja se dogodila na oko 1,5 kilometar prije tunela u Vranduku, sudjelovali su Golf, Ford i Audi.

– Ukupno su četiri lica zadobila povrede, jedno lice iz Golfa i troje iz Forda. Svi su prevezeni u KBZ, ali još nemamo informacije o stepenu povreda. Saobraćaj je potpuno obustavljen na toj dionici puta, a u toku je uviđaj – kazao je dežurni u Operativnom centru MUP-a ZDK.

Usljed obustave saobraćaja, formirane su kilometarske kolone vozila.

Vozačima putničkih vozila se savjetuje da koriste alternativne pravce.

Na području Donje Jablanice saobraćaj usporen

Na dionici magistralnog puta Jablanica-Mostar saobraćaj je omogućen za sve kategorije vozila, s tim što je na području Donje Jablanice saobraćaj usporen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. I dalje je na snazi obustava saobraćaja na magistralnom putu Jablanica-Blidinje.

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, na dionici autoceste Sarajevo sjever-Butila, vozila saobraćaju jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja. Na dionici Podlugovi-Visoko zbog radova na postavljanju bukobrana na mjestu izvođenja radova u funkciji je preticajna traka, a brzina ograničena na 60 km/h.

Na magistralnim putevima Matuzići-Doboj i Vitez-Kaonik zbog aktuelnih radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da se radi o izrazito frekventnim dionicama, na mjestima izvođenja radova tokom dana formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Simin Han-Donje Caparde, Doboj-Gračanica (Brijesnica Velika), Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.