Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Ispit"

“Sve za 200 KM”: Falsifikovali isprave radi polaganja njemačkog jezika

polaganje njemacki jezik

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka su akciju “Ispit” sproveli u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka uhapsili lice čiji su inicijali A.K. /29/ iz tog grada zbog sumnje da je od maja do oktobra posredstvom društvenih mreža od lica iz Srbije naručivao falsifikovane lične karte u vezi sa polaganjem ispita iz njemačkog jezika radi dobijanja radne dozvole u zemljama EU.

Osumnjičeni je od lica iz Srbije naručivao lične karte koje su izrađene na osnovu dostavljenih fotografija i ličnih podataka lica za koje je trebalo da se polaže ispit pred komisijom za dobijanje sertifikata o položenom ispitu njemačkog jezika, radi kvalifikacije i dobijanja radnog mjesta i rade dozvole u zemljama EU, saopšteno je banjalučke policije.

“Utvrđeno je da su lica čiji su inicijali D.D. /41/ iz Banje Luke i S.K. /25/ iz Gradiške za novčani iznos od 200 KM, na osnovu falsifikovanih ličnih karata sa njihovim fotografijama, a ličnim podacima lica za koja su polagali ispite, odlazili da polažu ispite u Banjoj Luci i Doboju i dobijali certifikate o položenom ispitu iz njemačkog jezika”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je o svim činjenicama obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naredio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv pomenutih lica za krivična djela falsifikovanje isprave, te da se nastavi rad s ciljem utvrđivanja eventulanog postojanja i drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa ovim slučajem.

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka su akciju “Ispit” sproveli u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS.