Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Htio ubiti unuka, pa ranio snahu: Rade pred sudom nije rekao ni riječ

popadic
Foto: EuroBlic

Motiv zločina u kojem je za dlaku izbjegnuta porodična tragedija i dalje je ostao nepoznat, jer Rade Popadić (58) iz Šipova osumnjičeni za pokušaj ubistva snaje Dragane (31) nije progovorio ni riječ tokom saslušanja u banjalučkom tužilaštvu, saznaje EuroBlic.

– Popadić se tokom saslušanja branio ćutanjem i nije progovorio ni riječ o onome šta je uradio, nakon čega je tužilac zatražio određivanje jednomjesečnog pritvora, naveo je izvor  iz istrage.

Popadić je 1. novembra oko 18.30 u porodičnoj kući u selu Strojica kod Šipova hicima iz pištolja teško ranio snahu Draganu.

Izvor iz istrage otkrio je da je Rade nemjaravao pucati u svog sedmogodišnjeg unuka, ali je hrabra majka zaklonila svoje dijete nakon čega ju je pomahnitali svekar pogodio u leđa.

– Rade je još jednom povukao obarač, ali se metak zaglavio, nakon čega je Dragana uspjela oteti pištolj. Rade je zatim izašao iz kuće, sjeo u “mercedesa” i odvezao se u nepoznatom pravcu – ispričao je izvor iz istrage.

Uslijedila je policijska potera, a osumnjičeni je pronađen dan kasnije, tačnije 2. novembra u 14 sati, oko 300 metara od porodične kuće.

Popadića su pronašli pripadnici Jedinice za podršku Policijske uprave Mrkonjić Grad, koji su naoružani dugim cijevima pretraživali rejon oko sela nadomak Šipova, jer su imali informaciju da je bjegunac naoružan i opasan.

– U trenutku pronalaska Popadić je bio vidno iscrpljen i nije pružao otpor. Odmah je uhapšen i odvezen u policijsku stanicu na kriminalističku obradu – naveo je izvor EuroBlica.

Policija je tokom pretresa kuće u kojoj je osumnjičeni živio sa suprugom, dvojicom sinova, snahama, te dvoje unučadi od četiri i sedam godina, pronašla i zaplijenila dve puške.